DutchSkeptic


CU wil scheppingsverhaal in biologieles
12/05/2009, 09:32
Filed under: Evolutie/Schepping, Nieuws

Fractievoorzitter Arie Slob van de ChristenUnie wil dat naast de evolutietheorie van Darwin ook het scheppingsverhaal onderwezen wordt. Hij is van mening dat er meerdere theorieën bestaan en dat er geen reden is om nou juist die ene theorie te onderwijzen die “toevallig” in de boeken staat. Natuurlijk maakt meneer Slob hier een fundamentele fout. De evolutieleer staat niet “toevallig” in de boeken. Op scholen dient wetenschappelijke kennis te worden overgedragen en de evolutieleer is een wetenschappelijk feit. Dit in tegenstelling tot het scheppingsverhaal, waar geen enkel bewijs voor bestaat. Beide theorieën, als je het scheppingsverhaal al zo mag noemen, mogen dus nooit naast elkaar worden onderwezen.

Darwin’s theorie is biologie en het scheppingsverhaal is geschiedenis. Zo simpel is het.

Ik heb een e-mail gestuurd aan meneer Slob waarin ik mijn mening hierover duidelijk maak. Ik roep jullie op om hetzelfde te doen, maar wees a.u.b. beleefd en redelijk! Met grove taal kom je nergens.


4 reacties so far
Plaats een reactie

Mijn reactie is hier te lezen – inclusief een beleefd emailtje.

Reactie door Deen

Mijn e-mail was toch nog iets beleefder, ook al werd deze in een reactie (binnen 5 minuten, dat dan weer wel) toch ‘ongenuanceerd’ genoemd. Ik zou deze reactie graag plaatsen, maar dat is helaas niet toegestaan zonder toestemming.

Reactie door dutchskeptic

Ik zou deze reactie graag plaatsen, maar dat is helaas niet toegestaan zonder toestemming.

Ik weet zo net nog niet of dat wel het geval is. Ik ben geen advocaat, maar volgens mij, als Slob zijn tweedekamer.nl email-adres gebruikt treedt hij op als publiek figuur, niet als privé-persoon. In dat geval kan hij bijvoorbeeld geen auteursrechten claimen. En tenzij hij uitdrukkelijk erom gevraagd heeft, kan hij ook niet verwachten dat zijn bericht als vertrouwelijk beschouwd moet worden.

Jij kan aan de andere kant wel wijzen op fair use en het maatschappelijk belang van zijn bericht.

Maar goed, van wat ik ervan gelezen heb (bijvoorbeeld hier) is dit juridisch een beetje een grijs gebied, dus ik kan er zeker inkomen als je het zekere voor het onzekere neemt.

Reactie door Deen

[…] Arie Slob voor om het scheppingsverhaal te onderwijzen in de biologieles. Ik heb toen zowel hier als per e-mail aan meneer Slob duidelijk gemaakt wat ik daarvan vond. In eerste instantie kreeg […]

Pingback door ChristenUnie reageert (laat) « DutchSkeptic
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: