DutchSkeptic


Het gevaar Obama (door Michael van den Berg)
25/07/2009, 12:30
Filed under: Complottheorieën, Gastschrijvers

Voor een goede complottheorie kun je mij altijd wakker maken: als de tempeliers, buitenaardse wezens, of kabouters de wereld overnemen, ben ik graag de eerste die het weet. Het nieuwe gevaar komt deze keer echter uit een onverwachte hoek. Binnenkort zullen wij allen gebukt gaan onder een fascistisch regime dat de hele wereld zal regeren, onder leiding van niemand minder dan … Barack Obama. Althans, als we beroepscomplotdenker David Icke moeten geloven.

Icke heeft zich heel wat moeite getroost om ons te overtuigen van het gevaar Obama. Vond u Obama juist ook zo’n sympathieke man na Bush? Aha! Daar heb je het al. U bent gemanipuleerd door de geraffineerde NLP-technieken van Obama. Icke legt uitvoerig uit hoe massa’s mensen door Obama worden gemanipuleerd door listige retorische technieken, psychologie, NLP, enzovoort. De hersenkronkels van Icke zijn rijkelijk geillustreerd met curieuze plaatjes en filmpjes. Hoewel het verhaal aanvankelijk amusant is, wordt het gaandeweg grimmiger en dan blijkt deze samenzweringstheorie toch minder grappig.

Volgens Icke is Obama namelijk de nieuwe Hitler. Deze stelling onderbouwt hij met een serie slappe vergezochte argumenten: Hitler kwam ook aan de macht in tijden van recessie en beloofde die ook niet verandering? En Hitler, die was ook zo goed in redevoeringen voor massa’s? Duidelijk is dat Icke een ziekelijke hang naar aandacht heeft, en wat is er dan makkelijker om het symbool voor het kwaad, de nazi’s er bij te slepen? Jammer meneer Icke, probeer volgende keer gewoon weer eens iets met buitenaardse wezens!


1 reactie so far
Plaats een reactie
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: